6.8.22

'Sansür' bugün ve yarın Pera Film’de!

 


Pera Film, Nisan ayında Pera Müzesi’nde açılan Ve Şimdi İyi Haberler sergisi kapsamında, geçtiğimiz yıl çok konuşulan filmlerden biri olan Sansür’ü özel gösterimle izleyiciyle buluşturuyor.

Düşünsel bir başlangıç noktası olarak gazeteden yola çıkan Ve Şimdi İyi Haberler, metin ve haber ilişkisine, fotoğrafın bulunmasının toplumu nasıl şekillendirdiğine ve totaliter sistemlerin kitle iletişim araçları üzerindeki güçlü etkisine odaklanıyor. 

1980'lerde, şiddet içerikli videoların toplum üzerindeki etkisi hakkında medyanın abartılı tartışmalarının zirvede olduğu bir zamanda geçen Censor / Sansür ise, kurgu ile gerçeklik arasındaki çizgiyi çözmeye çalışan Enid'in hikayesini aktarıyor.



Heavyhorror.com’da “gerçeküstü ve çarpıcı olduğu kadar tuhaf şekilde rahatsız edici” sözleriyle övülen, yenilikçi diliyle dikkat çeken Sansür, 6 ve 7 Ağustos’ta, saat 17:00 de Pera Film’de!


Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.