8.8.23

'Gezici Film Festivali' Arnavutköy’de!

 


Mahalle mahalle gezip, atölyeler ve film gösterimleri yapacak Gezici Film Festivali’nin ikincisi 8-22 Ağustos’ta Arnavutköy’de başlıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı ve İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen festival; çocuk atölyeleri, çocuk ve yetişkin filmleriyle Arnavutköy’ün 15 mahallesini gezip, binlerce İstanbulluya ulaştıktan sonra rotasını Çatalca ve köylerine çevirecek. 



Beyazperdeyi sinema salonlarından çıkartıp, İstanbul’un köylerine taşıyan İBB Kültür, tüm yaz boyunca sürecek Gezici Film Festivali’nin ikincisini Arnavutköy’de gerçekleştiriyor. 

Festival sırasıyla; Yunus Emre, Hicret, Mareşal Fevzi Çakmak, Nenehatun, Bolluca, İslambey, Mustafa Kemal Paşa, Yavuz Selim, Taşoluk, Atatürk, Hadımköy, Karlıbayır, Sazlıbosna, Anadolu ve Haraççı mahallelerini ziyaret edecek. Festivalde, yazlık sinema özlemi duyanlara yıldızların altında film izleme keyfi sunulurken, bir yandan da çocuklar için oyun atölyesi, film gösterimleri, görsel sanat çalışmaları, sihirli boya, origami resim, çubuk kukla, stop motion animasyon, geri dönüşen heykeller ve büyük boy resim sanat atölyeleri de düzenlenecek.  



Gezici Film Festivali Arnavutköy’de her gün 18.00-19.30 saatleri arasında gerçekleşecek çocuk atölyelerinin ardından çocuklar ve yetişkinler için 19.30’da film gösterimleri başlayacak. Oyuncu buluşmaları ve söyleşilerin de gerçekleşeceği festivalde çocuklar kendileri için düzenlenen atölyelerde vakit geçirirken ebeveynler de İBB Çözüm araçlarına eşlik eden İBB Sosyal Hizmetler ile Kadın ve Aile Hizmetleri ekipleriyle görüşebilecek. 



Demokratik kültür anlayışı ile sanata erişimi her yurttaş için eşitleyen ve gezici etkinliklerle kültür-sanatı merkezlerden şehrin tüm noktalarına ulaştıran İBB Kültür’ün düzenlediği Gezici Film Festivali Arnavutköy programına İBB Kültür Sanat sosyal medya hesaplarından ve www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilir.