7.11.23

Series Mania Festivali başvuruları açıldı!

 


Nitelikli dizi yazarlarının ortaya çıkması hedefiyle ve Institut Français Türkiye katkılarıyla bu yıl ilk defa düzenlenen m2 Dizi Yazarlığı Atölyesi'nin işbirlikçilerinden Series Mania Festivali ve Series Mania Forum Co-Pro Pitching Sessions başvuruları açıldı. 

Fransa’nın Lille şehrinde 2018’den beri gerçekleştirilen Series Mania Festivali Avrupa’da televizyon dizilerine adanmış en büyük etkinlik haline geldi. Festival, uluslararası dizilerin dünya prömiyerlerinin büyük ekranda  yapıldığı, dizi dünyasının tanınmış simalarını konuk eden 8 günlük bir program sunmaktadır. Aynı zamanda, Series Mania, Avrupa’dan ve dünyadan dizi endüstrisi profesyonellerini Series Mania Forum’da ağırlayarak; pitching, ağ oluşturma ve alanında uzman konukların katıldığı konferansların yer aldığı 3 günlük bir endüstri etkinliği sunmaktadır.

Series Mania Forum kapsamında her yıl yapılan Co-Pro Pitching Sessions programında uluslararası finansman arayan 15 dizi projesi seçilerek, yapımcıları, projelerini endüstri karar vericilerine (yapımcılar, yayıncılar, finansörler vb.) sunmak üzere Lille’e davet edilmektedir. Uluslararası finansman arayan drama dizisi yapımcıları ya da dağıtımcıları programa başvurabilirler. Sunumların sonucunda uluslararası sektör profesyonellerinden oluşan jüri bir projeye 50.000€ ödül vermektedir. Program kapsamında proje sahipleri sunum oturumlarının yanı sıra, yayıncılar, dağıtımcılar, kamu ve özel fon temsilcileriyle bire bir toplantılar gerçekleştirirler. Son başvuru tarihi 30.Kasım.2023 olup, program detaylarına ve başvuru koşullarına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 Series Mania Festivali dünyadan ses getiren bir çok dizi yapımını ağırladığı farklı yarışma bölümlerine ev sahipliği yapmaktadır. Uluslararası yarışma, Uluslararası Panorama, Kısa Dizi yarışması ve Komedi Dizisi yarışmasının yanı sıra, festivalde yarışma dışı özel gösterimlerin yapıldığı bir bölüm de yer almaktadır. Series Mania Festivali’ne son başvuru tarihi 15.Aralık.2023 olup, yarışma bölümlerinin başvuru koşullarına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.