11.3.24

Pera Film'de Sonsuz Sokaklar!

 

Transit

Pera Film, Tam Yerinden: İstanbul'a Panoramik Bakışın Tarihi sergisine paralel düzenlediği Sonsuz Sokaklar film programını sunar.

İsmini Federico Fellini’nin 1954 yapımı filminden alan Sonsuz Sokaklar, şehirleri sayısız deneyime ev sahipliği yapan, nefes alıp veren canlı mekanlar olarak resmeden 2000’lerden beş filmi bir araya getirerek serginin zengin anlatısını evrensel bir perspektifle yorumluyor. 

İstanbul'dan Tokyo, Taipei, Marsilya ve Oslo'ya uzanan bir rotada ilerleyen program, şehirlerin hayatımızdaki daimi ve kaçınılmaz rolünü sorgularken evrensel bir soru soruyor: Kalabalıklar içerisinde hakiki bağlar kurmak mümkün mü?


Hasret

13 Mart - 5 Nisan arasında Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşen program kapsamında, melankolik İstanbul sokaklarında ‘özlem’ duygusunun izini süren Hasret, evsiz ve savunmasız bir ailenin gözünden yağmurlu Taipei manzaralarını deneyimlediğimiz Sokak Köpekleri, geçmiş ve gelecek arasında sıkışmış bir şehrin belli belirsiz alanlarında gezinen Transit, bir şehrin sokaklarını genç bir adamın dokunaklı yolculuğunun sessiz tanıkları olarak resmeden Oslo, 31 Ağustos ve Tokyo'nun neon ışıkları altında yolları kesişen iki yabancının hikâyesini işleyen Bir Konuşabilse... filmleri izlenebilir.

Bu program kapsamındaki film gösterimleri indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Biletler, Biletix’ten veya Pera Müzesi resepsiyonundan temin edilebilir. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.


Detaylı bilgi için..