24.12.14

'8 Saniye'nin ilk teaser videosu yayınlandı!.



Ömer Faruk Sorak’ın yeni filmi, Türk – Alman ortak yapımı 8 Saniye, hatalarına ve maruz kaldığı baskılara rağmen her koşulda özgürlüğünün peşinden giden Esra İnal’ın sıra dışı hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyacak.

Berlin’de doğup büyümüş olan Esra İnal’ın hayat hikayesinden yola çıkılarak yazılan “8 Saniye” filminin senaryosu; Esra İnal ve Nuran Evren Şit Erdik tarafından kaleme alındı.

Kendi hayat hikayesinde, kendisini canlandıran Esra İnal’a filmde; Fırat Çelik, Fahri Yardım, Mehmet Kurtuluş, Salih Kalyon, Sema Poyraz, Devrim Yakut, Şiir Eloğlu, İlknur Boyraz, Demet Gül, Leonie Benesch, Ralph Herforth, Constantin von Jascheroff ve Grit Boettcher’in yer aldığı zengin bir Türk – Alman oyuncu kadrosu eşlik ediyor.


Filmde ayrıca, dünyaca ünlü bestseller “Dört Anlaşma” (The Four Agreements) kitabının yazarı Don Miguel Ruiz de, konuk oyuncu olarak kendisini canlandırdı.


“Vizontele 1”, “G.O.R.A”, “Sınav”, “Yahşi Batı”, “Aşk Tesadüfleri Sever” gibi filmlerin yönetmeni Ömer Faruk Sorak’ın yeni filmi “8 Saniye”nin ilk görüntüleri geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden paylaşıldı.


Film; erkek-egemen bir dünyada, yaptığı hatalara ve maruz kaldığı baskılara rağmen, çıkış yolunu yine kendi içinde bulan ve hep özgürlüğünün peşinden giden Esra’nın hikayesini anlatıyor.


Böcek Film, BKM, GalataFilm ve Barefoot Films’in ortak yapımı “8 Saniye”nin görüntü yönetmenliğini Emmanuel Kadosh’un üstleniyor.


Müziklerini Meksikalı prodüktör Gustavo Farias’ın bestelediği filmin çekimleri, İstanbul, Berlin, Mardin ve Tuz Gölü’nde gerçekleştirildi.




Türk – Alman ortak yapımı “8 Saniye”; 2015’in ilk aylarında Almanya’da ve Türkiye’de Warner Bros dağıtımında vizyona girecek.