24.3.16

Musa Eroğlu Sevgi Parkı’na Barış Heykeli Dikildi!.



Türk Halk Müziğinin usta ismi Musa Eroğlu’nun doğup büyüdüğü memleketi Mersin’in Mut İlçesi’nde adına yaptırılan ‘Musa Eroğlu Sevgi Parkı’’na dün gerçekleştirilen törenle heykeli dikildi.

Mut Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ‘Musa Eroğlu Sevgi Parkı’nın içinde yer alan Musa Eroğlu’nun 3 metre yüksekliğindeki heykelinin açılış törenine Musa Eroğlu başta olmak üzere, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, sanatçı dostları Güler Duman, Latif Doğan, Yüksel Didikoğlu ve Mustafa Özarslan katıldı. Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Doç.Dr. Mutluhan Taş'ın proje yöneticiliğinde yaklaşık 4 ay süren çalışmanın sonucunda tamamlanan  Musa Eroğlu Heykel’inin
sağ elinde usta sanatçının bağlaması sol elinde ise barış güvercini yer alıyor.



Açılış töreninde Musa Eroğlu’nun yalnız bırakmayan ve gerçekleştirilen halk konserinde Latif Doğan, Yüksel Didikoğlu ve Mustafa Özarslan ile birlikte sahne alan Güler Duman “Genelde böyle şeyler insanlar hayatını kaybedince yapılıyor. Sonradan pişman olmamak için bir değeri yaşarken onurlandırmak çok güzel. Musa Eroğlu hocam yıllarca insanları bir arada tutmaya çalıştı. Söylediği sözler ve Türküler hep sevgi ve barış sözcükleriyle doluydu. Mut artık sonsuza kadar  herkese sevgi ve barışın gideceği bir yer oldu” dedi.