26.5.16

Görkem Yeltan’dan yeni çocuk kitabı: Karabiber, Nilü ve Çiçi



Yazar, oyuncu ve yönetmen Görkem Yeltan’ın on sekizinci çocuk kitabı "Karabiber, Nilü ve Çiçi", Kırmızı Kedi etiketiyle raflarda!

Deniz Karagül’ün çizimleriyle hayat verdiği bir kertenkele, bir baykuş ve bir kaplumbağanın imkansız gibi görünen dostluğunu anlatan Karabiber, Nilü ve Çiçi'de; üçlünün evden kaçış hikayesi, unutulmayacak bir maceraya dönüşüyor.

Kitap, kuyruğunu bırakmak istemeyen kertenkelenin fırtınaya yakalanmasıyla başlıyor.
Üçlünün arkadaşlıkları, her birinin sorunları etrafında büyüdükçe büyüyor.
Koskocaman mutsuzluklar, korkular ve endişeler, üç kafadarı hemencecik büyük bir maceranın ortasına düşürüyor.



“Karabiber, Nilü ve Çiçi”de karakterleri evden kaçış, bir filin yardımıyla kat edilen orman, büyük bir film seti, yeni bir eve kavuşma; okurları ise hayvanlar dünyasında bir film kurgusu bekliyor.




Kırmızı Kedi etiketiyle raflarda yerini alan kitapta karakterler; ilk kez bir çocuk kitabı resimleyen genç çizer ve tasarımcı Deniz Karagül’ün çizimleriyle hayat buluyor.

MACERA DOLU BİR KENDİNİ BULMA HİKAYESİ

Kaplumbağa Karabiber, kertenkele Nilü ve baykuş Çiçi çok yakın arkadaşlar.
Hem de “Kaplumbağa ve kertenkeleler, baykuşlarla arkadaş olamaz!” diyenlere inat!
Bu üç kafadarın onlara göre oldukça önemli sorunları var: Karabiber gürültücü kardeşlerinden şikayetçi, Nilü kuyruğunu çok seviyor ve Çiçi’nin de... Neyse, üzerine gitmeyelim, aklına geldikçe sinirleniyor!

Ve buldukları çözümse yine onlara göre oldukça mantıklı: Evden kaçmak!
Elbette başlarına geleceklerden habersizler.

Bu kitap sadece bir kaplumbağa, bir kertenkele ve bir baykuşun sıradışı arkadaşlığını ve üçünün başından geçen macerayı anlatmıyor; bu, bir kendini bulma hikayesi..