3.5.17

İKSV Galaları’nın yeni filmi: Yaratık - Covenant



İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği İKSV Galaları’nın yeni filmi, Alien serisinin son filmi Yaratık: Covenant oldu.

Yaratık: Covenant, 10 Mayıs Çarşamba akşamı saat 21.30’da Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda sinemaseverlerle buluşacak.

Yönetmenliğini Ridley Scott’ın yaptığı filmin oyuncu kadrosunda başta Michael Fassbender olmak üzere James Franco, Noomi Rapace, Guy Pierce, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride ve Demián Bichir yer alıyor.

Scott’ın 2012’de Prometheus ile yarattığı Alien öncülü evrenin ikinci, serinin altıncı, Ridley Scott’ın yönettiği üçüncü filmi Yaratık: Covenant, ilk Alien’dan yaklaşık 40 yıl sonra geliyor.

Senaryosunu John Logan ve Dante Harper'ın yazdığı, Ridley Scott’ın ortak yapımcılığını üstlendiği, yeni yaratıkların boy gösterdiği gerilim dolu uzay macerası Yaratık: Covenant, Prometheus’tan on yıl sonra geçiyor.




Filmde, yerleşimcileri taşıyan öncü Covenant uzay gemisi, Origae-6 gezegenine doğru yol alırken bir kaza sonucu başka bir gezegene iner. Ne var ki bu gezegen, cennet gibi görüntüsünün altında karanlık bir dünya ve hayal bile edilemeyen tehlikelerle doludur.
Yaratık: Covenant’ın yönetmeni Ridley Scott, yalnızca ilk Alien filmi ve Blade Runner / Bıçak Sırtı, Marslı gibi bilimkurgu filmleriyle tanınmıyor.
Scott, birçok ödül kazanan Thelma&Louise, Gladyatör, Kara Şahin Düştü, GI Jane, Exodus, Cennetin Krallığı gibi filmlerin de yönetmenliğini üstlendi.
ABD gösteriminden önce İKSV Galalar’da izleyeceğimiz Yaratık: Covenant, 12 Mayıs 2017'de Türkiye’de, 19 Mayıs 2017’de ise tüm dünyada vizyona giriyor.

Yaratık: Covenant biletleri 5 Mayıs Cuma, 10.30’dan itibaren Biletix, ana gişe İKSV ve gösterim günü 18.00 itibariyle Cinemaximum City’s Nişantaşı’da satışa sunuluyor.
Lale Kart üyeleri için ön satış 4 Mayıs Perşembe günü saat 10.30’da başlıyor.