10.9.17

Gümüşlük Akademi’de Yaz(ı) Kampı


Eğitmen, danışman ve yazar Yasemin Sungur tarafından düzenlenen Yaz(ı) Kampı, 18-24 Eylül 2017 tarihleri arasında yazar Latife Tekin’in Bodrum’da kurduğu Gümüşlük Akademi’de gerçekleşecek.

Hayatı edebiyatla buluşturmak, yaratıcı bir okur olmak, yazılarıyla iz bırakmak, hikaye yazmak ya da blog sahibi olmak isteyen herkesin katılımına açık olan kampta, yazı atölyesinin yanı sıra söyleşiler ve sürpriz konuklar da olacak.

Yasemin Sungur’un duyusal, düşünsel, duygusal ve görsel farkındalık ile kelimeleri buluşturmak amacıyla ikincisini düzenlediği “Yaz(ı) Kampı”; katılımcıların kendilerini daha iyi tanıma, duygularını özgürce kâğıtlara ve doğaya bırakma imkânı bulmasını hedefliyor. 7 gün 6 gece boyunca Gümüşlük Akademi’de konaklayacak olan katılımcılar, kamp sayesinde edebiyatın gücünü, okumanın, okunanlar hakkında konuşmanın ve yazmanın sihrini hissedecekler.



Yasemin Sungur

Duyguların, dertlerin, deneyimlerin yazıya dökülerek hikayelere ve denemelere dönüştürüleceği, yeni ilham kaynaklarının keşfedileceği kampın bu yılki konuk konuşmacı yazarları ise Latife Tekin, Mine Söğüt ve Hakan Akdoğan olacak. Latife Tekin’in “Dil ile Karşılaşmak”, Mine Söğüt’ün “Yazıyla Yüzleşmek” başlıklı konuşmalar gerçekleştireceği kampta, Hakan Akdoğan ise “Yaratıcı Yazının Olanakları” üzerine konuşacak.

“Yaz(ı) Kampı”nda Latife Tekin’in Sevgili Arsız Ölüm, Mine Söğüt’ün Deli Kadın Hikayeleri, Hakan Akdoğan’ın Nü Peride, Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna, Yeşim Türköz’ün Büyü Dükkanı ve Emily Dickinson’un Seçme Şiirler adlı kitaplarıyla “Kitap ile Sohbet” etkinlikleri de gerçekleştirilecek. Ayrıca Sungur tarafından seçilen üç sürpriz film izlenecek, ardından film irdelenecek.

Yazar Latife Tekin’in ev sahipliğinde Gümüşlük Akademi’de gerçekleşecek olan “Yaz(ı) Kampı”na katılmak isteyenlerin; bu çalışmaya neden katılmak istediklerini anlatan bir mail yazarak 11 Eylül 2017 tarihine kadar ben@yaseminsungur.com adresine göndermeleri gerekmekte.