10.9.17

Hayal Perdesi'nin 60. Sayısı Çıktı


Hayal Perdesi Sinema Dergisi’nin Eylül-Ekim 2017 tarihli 60. sayısı çıktı.

Yeni sayıda Semih Kaplanoğlu’nun Yusuf Üçlemesi’nden sonra çektiği Buğday filmi kapağa taşınıyor. İnsanlığın kıtlık ve açlığa mahkum olduğu bir yakın geleceği anlatan film, “Musa’nın Hakikati, Kabil’in Novus Vita’sı” başlıklı yazıda çok yönlü değerlendirmeye tabi tutuluyor.

Derginin Vizyon sayfalarında Maymunlar Cehennemi: Savaş, Dunkirk, Manifesto, İsmail’in Hayaletleri ve Vizyon Ötesi bölümünde Fukuşima Sevgilim filmleri inceleniyor.

Belgesel Odası’nda, ödüllü belgesel film Derdo Ana ve Ceviz Ağacı’nın yönetmeni Serdar Önal konuğumuz oldu.

Portre bölümünde, sinema filmleri yanında 2013 yılında Top of the Lake dizisini çekmeye başlayan yönetmen Jane Campion var.

Festival Günlüğü’nde yirmi üç yılını deviren Saraybosna Film Festivali değerlendiriliyor.

Müzik Kutusu’nda Neşet Ertaş beşinci ölüm yıl dönümünde eserlerinin kullanıldığı filmlerle anılırken, Yeşilçam’da Temmuz ayında kaybettiğimiz Fikret Hakan’ın portresi yer alıyor.

İnternet Dizileri isimli yeni bölümümüzde Onur Ünlü projesi Görünen Adam, Uzaktan Kumanda sayfalarında feminist distopya The Handmaid’s Tale inceleniyor.

Edebiyattan Sinemaya'da Hemingway uyarlaması İhtiyar Adam’ı, Sinefil’de Gılgamışvari başkarakteri ile kurgu sınırlarını zorlayan Lütfen Beni Öldürme’yi ele aldık.

Kılıktan kılığa giren oyunculara ayırdığımız Metamorfoz’un bu sayıdaki konuğu Charlize Theron.

Kulis’te yönetmen ve yapımcı Sinan Sertel ile son projelerini konuştuk. Kitaplık sayfalarında ise Ege Görgün imzalı Bana Onun Portresini Getirin var.

Hayal Perdesi’ne D&R, Remzi, Nezih kitabevlerinden ve Migros, Carrefour mağazalarından ulaşabilirsiniz.