23.2.21

Desmond Morris : Çıplak Kadın


İnkılâp Kitabevi, ünlü zoolog Desmond Morris’in, kadın bedenini anlama kılavuzu sayılabilecek çalışması Çıplak Kadın’ı yenilenen kapak tasarımıyla yeniden okurlarla buluşturuyor. 

Kadın vücudunu büyük bir titizlikle tepeden tırnağa inceleyen Morris’in; bir zooloğun bakış açısıyla, tamamıyla bilimsel gerçeklere dayanarak ve büyüleyici anekdotlarla bezeyerek kaleme aldığı Çıplak Kadın zihinlerde kışkırtıcı soru işaretleri uyandırıyor. 

Tüm kadınlarda ortak olan biyolojik özelliklerin nasıl bir evrim geçirdiğine özellikle dikkat çeken Morris, toplumların kadın vücudunu mükemmelleştirmek yolunda karşılaştıkları zorlukları ve geçirdikleri aşamaları keşfetmeye çalışıyor.

Kadın bedenini A’dan Z’ye inceleyen çalışma okuru adeta bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. 

Bütün uzuvların tek tek incelendiği Çıplak Kadın’da okuru hayli şaşırtacak hap bilgilere de yer veriliyor. 

Sunday Times’ın “Morris’in bu çalışması son derece özgün, kışkırtıcı ve muazzam eğlenceli. Bu kitap insanların yaşamlarını değiştirecek.” yorumunu yaptığı Çıplak Kadın, ünlü zooloğun insan denen hayvanı inceleme konusundaki rakipsiz deneyimini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İnkılâp Kitabevi, okurlarına Desmond Morris’in çok satan Çıplak Adam (The Naked Man) ve Çıplak Maymun (The Naked Ape) kitaplarını da yeni edisyonlarıyla sunuyor.

Desmond Morris’in Çıplak Kadın adlı çalışması Ayşe Aslı Özer’in çevirisiyle, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda, inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!