5.2.21

PerformLab’e başvurular başladı!


İstanbul’un önemli kültür ve sanat kurumlarından Beykoz Kundura’nın bu yıl başlattığı sanat ve düşünce programı KunduraLab, performans alanında disiplinlerarası ve uluslararası konsept ve pratik geliştirme programı PerformLab ile devam ediyor. 

Türkiye’den performans alanında işler üretmeye ilgi duyan ve bu alanda deneyimi olan tüm sanatçılara açık olacak PerformLab’in ilk atölyesi için bugün beykozkundura.com adresinde başlayan başvurular 1 Mart’a dek sürecek ve sonuçlar 22 Mart’ta açıklanacak. 

Farklı alanlardaki pratiklerine performansı da dahil ederek çalışmalarını çeşitlendirmek isteyen sanatçılara yeni yaratım araçları ve perspektifler kazandırmayı amaçlayan PerformLab’e seçilecek 10 sanatçı, 29 Mayıs – 6 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak atölyeye katılımcı olarak davet edilecek. 



Kundura Sahne'nin yeni kuşak sanatçılara yönelik araştırma ve geliştirme kurumu Productiehuis Theater Rotterdam ortaklığında ve Dutch Performing Arts’ın desteğiyle düzenleyeceği atölye, Hollanda ve Türkiye arasında sanatsal bir diyaloğun da başlangıcı olacak.


Beykoz Kundura

KunduraLAB: PerformLab

Sanat Yönetimi/Proje Tasarımı

Ayşe Draz, S.Buse Yıldırım, Melih Gençboyacı, Pelin Başaran


Proje koordinasyonu

Ayşe Draz


Proje Ortakları

Productiehuis Theater Rotterdam, Kundura Sahne


Proje Destekçisi

Dutch Performing Arts, Beykoz Kundura 


Başvuru son tarihi: 1 Mart 2021

Sonuçların açıklanması: 22 Mart 2021

Atölye: 29 Mayıs – 6 Haziran 2021