10.5.17

Nazım Ünal Yılmaz : Sibel Güzellik Salonu




Sanatorium, 11 Mayıs – 10 Haziran 2017 tarihlerinde, Nazım Ünal Yılmaz’ın Türkiye’deki ikinci kişisel sergisi Sibel Güzellik Salonu'na ev sahipliği yapıyor.

Nazım Ünal Yılmaz’ın bir günlük gibi işleyen resimleri, gazetede görülen bir haberle birleşerek otobiyografik olanı, daha geniş bir toplumsal alt metinin dışavurumuna dönüştürüyor.

Karşı cinse özgü bedensel parçaları taklit eden protezler ve makyaj, kaygan bir kimliğin ortaya çıktığı alanları işaret ederken, ötekileştirilmiş cinsel kimlikle birlikte eril şiddet, soyut ve figüratif gelenekleri yan yana getiren resim, heykel / obje ve performanstan oluşan bir yerleştirmeyle “Sibel Güzellik Salon”unda, ‘müşterilere’ sunuluyor.


Nazım Ünal Yılmaz


1981’de Trabzon’da doğan Nazım Ünal Yılmaz, 1998’de Anadolu Üniversitesi, Resim Bölümü’nü bitirdikten sonra 2010’da Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde master programını tamamlamıştır.
2010’da Moon and Stars Projesi’yle New York SVA´ya, 2015´te Almanya´da Künstlerhaus Balmoral’e misafir sanatçı olarak davet edilmiştir.

Adres: Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Cad. No:32/A Beyoğlu, İstanbul