30.9.14

Bir Erden Kıral Filmi: Gece


Süsen.. İzmir’deki Sürtük Pavyon’un en güzel kızı.
Paramparça bir ailenin talihsiz kaderinden nasibini almış evin büyük kızı.

Çevresindeki her erkeği etkileyecek bir güzelliğe sahip Süsen’in, onunla aynı pavyonda çalışan kocası Yusuf ile istese de bitiremediği, çıkmaza girmiş bir evliliği vardır.
Evlenip kendi yuvasını kurmak için ailesine karşı çıkmayı göze almıştır ama, istediği mutlu hayatı kurmak hiç de kolay değildir.

Çünkü bazen hayat, bazılarına hep ters gider...

Nurgül Yeşilcay, Mert Fırat, Vildan Atasever, İlyas Salman, Ayça Damgacı, Nur Sürer, Hakan Karahan ve Hakan Yufkacıgıl'in başrollerinde yer aldığı Gece, paramparça olmuş bir ailenin çarpıcı hikayesi.

29.9.14

Cem Avnayim 'Clint Eastwood' Oldu!.


‘Beni Böyle Sev’ dizisiyle ünlenen oyuncu Cem Avnayim, bu kez de Özcan Deniz’in yeni sinema filmi ‘Sevimli ve Tehlikeli’ ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Çekimleri geçtiğimiz günlerde tamamlanan filmde ‘Cemal’ karakterine hayat veren Avnayim, filmin yönetmeni Özcan Deniz’le çekilen ilginç bir fotoğraf karesiyle dikkat çekti.

28.9.14

'Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda' vizyonda!.


Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda / The Boxtrolls filmi, zenginliğe ve kokuşmuş güzel peynirlere takıntılı, Viktoryen dönemin lüks bir kasabası olan Peynirkent’te geçen komik bir hikayeyi anlatıyor.

Peynirkent’in sevimli Arnavut kaldırımlı sokaklarının altında, geceleri kanalizasyondan çıkarak kasaba halkının en değer verdiği şeyleri, yani çocuklarını ve peynirlerini çalan canavarlar, Kutu Cüceleri yaşar.
En azından kasaba sakinlerinin inandığı efsane budur.

Gerçekte ise Kutu Cüceleri, sırtlarında geri dönüştürülmüş karton kutuları kaplumbağaların kabuklarını taşıdıkları gibi taşıyan, büyük mağaralarda yaşayan garip ve sevimli tiplerden oluşan bir yeraltı toplumudur.

27.9.14

Jimi Hendrix'le bir yıl: All Is By My Side



Efsanevi gitarist, müzisyen Jimi Hendrix’in yaşamının en önemli yılı film oldu.

Oscar ödüllü yönetmen ve senarist John Ridley’in anlatımıyla beyaz perdeye taşınan “Jimi: All Is By My Side” isimli yapım Hendrix’in 1966 ila 1967 yılı arasında geçen bir yılını konu alıyor.

Hendrix, iki kadının desteğiyle şöhret basamaklarını hızla tırmanıyor.
Hendrix iki kişiye olan sevgi ve saygısıyla İngiltere’nin sınırlarını aşıyor.
Linda Keith ve Kathy Etchingham.

Bu iki isim ise filmde Imogen Poots ile Hayley Atwell canlandırıyor.

26.9.14

Kevin Smith'ten bir korku filmi: Tusk


Deniz aygırlarına takıntısı olan yaşlı bir Kanadalı’nın keşfedilmeyi bekleyen sıra dışı hikayesini takip eden Tusk karşımıza başarılı bir korku filmi olarak çıkıyor.

Yönetmen ve senarist Kevin Smith, 1994’de sinemaseverlerin karşısına düşük bütçeli komedi filmi ‘Clerks’ ile çıkmıştı.
1997’deki ‘Chasing Amy’ filmi de romantik komedi tarzındaydı. Fakat yönetmen Smith bu kez tarzının çok dışında bir yapımla izleyicinin kafasını karıştıracak gibi görünüyor.

Yönetmenin kızı Harley Quinn ve onun en iyi arkadaşı Lily-Rose Melody Depp’in (Johny Depp ve Vanessa Paradis’nin kızı) de filmde küçük rolleri bulunuyor.

25.9.14

'The Equalizer / Adalet' 26 Eylül’de Sinemalarda!.



The Equalizer / Adalet'te Denzel Washington huzur dolu sakin bir hayat sürmek için gizemli geçmişini geride bıraktığına inanan bir adam olan McCall’u canlandırıyor.

Fakat McCall, aşırı şiddet yanlısı Rus gangsterlerin kontrolü altındaki Teri (Chloë Grace Moretz) isimli genç kızla tanıştığında, kayıtsız kalamaz –ona yardım etmek zorundadır.

Çaresiz olana kaba kuvvet uygulayan herkese karşı intikam almasına olanak sağlayan gizli becerilerle donanmış McCall, verdiği emeklilik kararını bozar ve içinde yatan adaleti yerine getirme arzusunu yeniden bulur.

Armağan Oğuz ‘Ah Neriman’ dizisinde!.




Ünlü oyuncu ve model Armağan Oğuz, yeni sezonda sürpriz bir projeyle izleyiciyle buluştu.

Show TV’nin yeni sezondaki iddialı projesi Ah Neriman adlı dizide kamera karşısına geçen Oğuz, sörf hocası Selim Beydan karakterine hayat veriyor.

'Yakışıklı çapkın'ı canlandıran ünlü oyuncu, geçtiğimiz pazartesi ekrana gelen dizinin ilk bölümündeki performansıyla izleyicilerden tam not aldı.

23.9.14

'Deniz Seviyesi' 7 Kasım’da vizyonda!.


Damla, senelerdir New York’ta yaşayan başarılı bir iş kadınıdır.
Onu seven Amerikalı kocası ve karnındaki 6 aylık bebeğine rağmen Damla mutsuzdur, aklı hala geçmiştedir ve anne olmaya hazır değildir.

Çocukluğunu geçirdiği yazlık evi kuzeninin satacağını öğrenince, Damla kocasıyla beraber Ayvalık’a gider.

Damla’nın kendisi ve geçmişi ile barışabilmesi için, yıllar önce orada bıraktığı Burak’a ondan senelerce sakladığı sırrını anlatması gerekir.

 'Deniz Seviyesi', 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne damgasını vurdu.
Altı dalda ödül kazanan film, M3 Film dağıtımıyla 7 Kasım’da izleyiciyle buluşacak.

İstanbul'un Orta Yeri Sinema



İstanbul Modern Sinema, Türk sinemasının 100. yıldönümüne ithafen hazırlanan “Yüzyıllık Aşk” sergisine paralel, Necip Sarıcı ve Müge Turan’ın seçtiği farklı tür ve dönemlere ait İstanbullu filmlerden bir program sunuyor.

Tarih boyunca içinde İstanbul’un mekân veya bazen tema olarak başrolü üstlendiği 10 filmden oluşan bu program, şehrin hem eski günlerinden bugüne geçirdiği estetik dönüşümü yansıtıyor, hem de sosyal tarihine, mimarisine dair bir tür belgesel görevi görüyor.

Gecekondu mahallelerinden saraylarına şehrin binbir yüzünü gösteren bu programda birbirinden farklı yaşamlar, hikayeler İstanbul’da buluşuyor.

Burçin Abdullah ailesinin yanına uçtu!.



‘Koyverdin Gittin Beni’ adlı televizyon filminin çekimlerini tamamlayan ünlü oyuncu Burçin Abdullah, soluğu ABD’de yaşayan ailesinin yanında aldı.

Geçtiğimiz günlerde Amerika’ya uçan Abdullah, yoğun çalışma temposu nedeniyle uzun zamandır ayrı kaldığı ailesiyle hasret giderdi.

Yaklaşık bir ay süreyle Missouri’de yaşayan ailesinin yanında kalacak olan ünlü oyuncu, tatil fotoğraflarını ise sosyal medya sayfasından takipçileriyle paylaştı.

Atalay Demirci ‘Uzun saçlı kel’ oldu!.



Yetenek Sizsiniz adlı yarışma programının birincisi Atalay Demirci’nin sinema filminde yer aldığı tiplemesinin fotoğrafları basınla paylaşıldı.

Filmde ‘Uzun saçlı kel’ olarak hitap edilen Atalay Demirci’nin tiplemesi sinemada yeni fenomen olmaya aday.

Filmde pilot olmak için yanıp tutuşan bir halk otobüsü şoförü ‘Yüksel Güvercin’i oynayan Atalay Demirci, sahnede yaptığı stand-up gösterisinden sonra şimdi de sinemada güldürmeye devam edecek.

22.9.14

'Kitlesel Fonlama’ için LOB kolları sıvadı!.


Dijital dünyada var olan, hızlı, heyecanlı ve her şeyiyle bağımsız filmler yapmayı kafaya takan LOB, kendi özgürlüklerini, bağımsızlıklarını ve kendi medyalarını yaratmak için kolları sıvadı!

Film yapımında bağımsızlığından ve yaratıcılığından ödün veren veya vermek zorunda kalan yönetmen, yapımcı ve oyunculara ilham olmayı hedefleyen LOB'un bu uğurda başvurduğu yol ise 'Kitlesel Fonlama’.

20.9.14

Zeynep Gülmez ‘Yeşil Deniz'de!.



Başarılı ve güzel oyuncu Zeynep Gülmez, yeni sezonda TRT’de ekrana gelecek olan iddialı projeyle ekranlara dönmeye hazırlanıyor.

Gülmez, yapımcılığını ‘TFT Film’in üstlendiği, yönetmen koltuğuna ise Yahya Samancı’nın oturduğu ‘Yeşil Deniz’ adlı dizideki 'Gülenay' karakteriyle seyirci karşısına çıkacak.

Şimdiye kadar birçok başarılı yapımda yer alan ünlü oyuncu, bu kez dizide belediye başkanını canlandıran Renan Bilek’in eşini oynayacak.

Birleşen Gönüller


Yunus ve Dilek Türkiye’deki tüm rahat koşullarını geride bırakıp Kazakistan’a okul açıp oradaki çocuklara ışık olmaya giderler.

Kazakistan koşulları Dilek’in tüm tahminlerinden de kötüdür ve kendini yalnız hissetmektedir.
Fakat tüm bunların daha büyük bir tutku için yapıldığını Dilek’e hatırlatan, Cennet’in aşk dolu hikayesi olur.

2. dünya savaşında alev alev yanan Sovyet Rusya’sı...
Naziler ve Kızıl Ordu arasındaki bu ateş, bembeyaz bir sevdayı da yakmak üzeredir.
Kuzey Kafkasya Türklerinden Niyaz ve Cennet, daha çiçeği burnunda evliyken, savaşın sert darbesiyle ayrılmak zorunda kalırlar.
Fakat birbirlerine bir söz verirler.
Cennet sonuna kadar onu bekleyecek ve Niyaz, ne olursa olsun geri dönecektir…

"Oflu Hoca’nın Şifresi" fragmanı!.


Sümela’nın Şifresi ve Moskova’nın Şifresi filmlerinin yönetmeni Adem Kılıç’ın yeni komedi filmi olan ‘Oflu Hoca’nın Şifresi’nin fragmanı sinemaseverlerle paylaşıldı.

31 Ekim’de beyaz perdede sinema izleyicisi ile buluşacak olan filmin fragmanı, sosyal medyada kahkaha makinesi olarak tanımlandı.

Başrollerinde Çetin Altay, Ahmet Varlı, Köksal Engür, Didem Balçın, Başak Daşman, Tarık Papuççuoğlu, Mehtap Bayrı, Eser Eyüboğlu, Asena Ongan, Onur Dilber, Deha Beşyıldız, Timur Ölkebaş, Ali Demirel, Ceyhun Gen ve Emin Albayrak’ın rol aldıkları Oflu Hoca’nın Şifresi  izleyicilerine bol kahkahalı bir film vaad ediyor. Teknik direktör Yılmaz Vural ve ünlü oyuncu Ahmet Kural da konuk oyuncu olarak filme destek veren isimler arasında yer aldılar.

'Yakın Doğu Üniversitesi' ikinci filmini çekiyor!.


Yakın Doğu Üniversitesi, KKTC’de sinema sektörü oluşturmak adına attığı önemli adımlardan biri olan Kod Adı: Venüs'ün başarısının ardından, Tamer Garip’in yazıp yöneteceği ikinci büyük projesiyle öğrencilerine profesyonel bir deneyim kazandırmayı hedefliyor.

Hazırlıkları başlayan ikinci uzun metraj film projesinde, sinema sektörünün profesyonel isimleri ile birlikte bu yıl eğitim hayatına başlayan Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Film Yapımı ve TV Yayıncılığı Bölümü öğrencileri de yer alacak.

Böylece öğrenciler, hem teorik bilgilerini uygulamaya dökebilme hem de meslekleriyle ilgili sağlıklı gözlemler yapabilme fırsatı yakalayacaklar.

20.000 Days on Earth / Dünya'da 20.000 Gün


40 yıldır müzik yapan şarkıcı, söz yazarı ve besteci Nick Cave’in bir efsane olduğu kesin!

Dahası, o bir kültür ikonu, senarist ve tarihin en ilginç sanatçılarından birisi.

Iain Forsyth - Jane Pollard ikilisinin bu ilk uzun metrajlı filmi bizi, Nick Cave’in alametifarikasına şahit olmamız için, yaşamındaki 20.000. günü izlemeye davet ediyor.

Cave’in sözlerini yazdığı ve ilk melodilerini oluşturduğu bestelerini nasıl canlı bir şova dönüştürdüğüne şahitlik ettiğimiz filmde, sanatçının, Kylie Minogue, Warren Ellis ve Ray Winstone gibi isimlerle yaşadığı anlardan, samimi ve şık kesitler izliyoruz.

18.9.14

'Çekmeceler' açılıyor!.


Yönetmenler M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın ikinci uzun metraj filmi “ÇEKMECELER”in afişi ve ilk fragmanı, sosyal medyada yayınlandı!

M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın ilk filmi “ZENNE”, 70’in üzerinde dünya festivalinde, 25 ödüle layık görülmüş, pek çok kişi tarafından seyredilmiş, sosyolojik ve hukuki açılardan tartışılmıştı.

“ZENNE” filminde “Dürüstlük bazen öldürür!” vurgusuna dikkat çeken yönetmenler; yine aile kurumunu mercek altına alırken, bu defa “Açmaktan korkma!” diyorlar.

Nobel ödüllü yazar Faulkner’ın “Geçmiş asla sona ermez ve hatta geçmez bile.” sözünden yola çıkan M.Caner Alper ve Mehmet Binay, “ÇEKMECELER”de 25 yıllık bir hayat hikayesini geriye dönüşlerle anlatıyorlar.

'İçimdeki Ses'in çekimleri tamamlandı!.


Senaryosuna Engin Günaydın’ın imza attığı yüksek doz komedi filmi İçimdeki Ses'in çekimleri sona erdi!

Günaydın’ın yanı sıra Leyla Tuğutlu, Füsun Demirel, Ersin Korkut, Onur Buldu ve Hamdi Kahraman’ın rol aldığı Barakuda Film yapımı “İçimdeki Ses”, yeni nesil komedinin en iddialı filmlerinden biri olmaya aday!

Uzun süredir sinemada komedi filmlerinde rol almayan Türkiye’nin en yetenekli oyuncularından Engin Günaydın’ın senaryosunu kaleme aldığı ve başrolünü üstlendiği “İçimdeki Ses”in, Ağustos 2014’te başlayan ve yaklaşık 1,5 ay süren çekimleri tamamlandı.

Yönetmenliğini Çağrı Bayrak’ın, yapımcılığını Barakuda Film’in üstlendiği yeni nesil komedi filmi “İçimdeki Ses”, hikayesi, diyalogları ve oyunculuklarıyla sinema izleyicisine özlediği komediyi sunacak.

17.9.14

Ve Sonsuzluk Her Yeri Kapladı: Hırs


Kısa metraj denemelerinden sonra ilk uzun metrajının çalışmalarına başlayan yönetmen ve senarist Kerem Duymuş’un filmi Hırs’ın ilk fragmanı yayınlandı.

Yapımcılığını Tanba Film’in yaptığı ve yönetmenliğini Kerem Duymuş’un üstlendiği filmin senaryosu da yönetmenin kendisine ait.

Yaklaşık beş ay süren çekimlerinin tamamı İstanbul’da gerçekleştirilirken, filmin başrolünde Tara Haçikoğlu yer alıyor.

Hırs, aynı zamanda sinema yazarlığına devam eden Kerem Duymuş'un beş film olarak planladığı ”Ve Sonsuzluk Her Yeri Kapladı” serisinin ilk filmi olma özelliği taşıyor.

Recep İvedik 4'ün DVD’si çıktı!.


Yönetmenliğini Togan Gökbakar’ın üstlendiği, başrolünde Şahan Gökbakar’ın yer aldığı, 7 Milyon 369 Bin seyirci  ile tüm zamanların izleyici rekorunu kıran Recep İvedik 4'ün merakla beklenen DVD’si artık Kanal D Home Video etiketiyle raflarda.

Mahalledeki futbol takımının antrenörlüğünü yapan Recep İvedik, antrenman için mahalledeki tek boş olan arsayı kullanmaktadır.
Kendisi ve takımı için önemli olan arsanın bir müteahhite satıldığını öğrenince harekete geçer.
Arsayı satın almaya karar verir, fakat bu arsayı almak için yüklü bir miktar bulmalıdır. Kendisi bu kadar parayı bulamayacağını anladığında ise çaresi büyük ödüllü bir yarışma olur.

'Colin Firth ve Nicole Kidman' ikilisinden: Before I Go To Sleep


Nicole Kidman’ın başrolünü canlandırdığı Before I Go To Sleep, ilk gösterimini 4 Eylül’de İngiltere’de gerçekleştirdi.

Geçirdiği bir kaza sonrası büyük bir hafıza problemi yaşayan ve her sabah uyandığında, bir önceki güne dair hiç bir şey hatırlamayan kadının hikayesi S. J. Watson’un aynı isimli romanından uyarlandı.

Filmin yönetmeni Rowan Joffe, Nicole Kidman’ın karakterini anlattı:
“Christine karakterinin içinde bulunduğu duygu durumunu oldukça net bir şekilde seyirciye yansıtmaya çalıştım. Bence onun yaşadıkları inanılmaz. Kısa bir zaman diliminde birçok travma yaşıyor ve tüm bunları hem olumlu hem de olumsuz yönleriyle ekrana taşımayı amaçladım. Çünkü bu süre zarfında keyif de alıyor. Tüm bu duygu durum değişikliklerini sahneleyebilecek bir aktör arayışına girdim.”

'Balkan Harbi 1912-1913' hafta içi her akşam TRT Belgesel'de


TMC yapımı “Balkan Harbi 1912-1913” belgeseli ekranlarda!

Osmanlı İmparatorluğu’nun tek başına giriştiği son savaş olan Balkan Harbi’ndeki acıları, göç yollarında yaşanan dramları İngiltere, Fransa, Sırbistan, Arnavutluk ve Bulgaristan arşivlerinden daha önce hiç yayınlanmamış görüntüler ve fotoğraflarla anlatan, Sur Yapı sponsorluğundaki “Balkan Harbi 1912-1913” belgeseli, hafta içi her akşam saat 22:30’da, TRT Belgesel ekranlarında izleyiciyle buluşacak!

Yönetmenliğini Cem Fakir, yapımcılığını Mustafa Karahan, görüntü yönetmenliğini Ömer Denizer’in üstlendiği belgeselin danışmanları Prof. Dr. Azmi Özcan ve Prof. Richard C. Hall.

16.9.14

N'importe qui / WTF / Kim Takar!


10 yılı aşkın süredir devam eden Rémi Gaillard ve eşek şakaları, tüm dünyada üne kavuşmuştur.

'Kim takar' diyerek çıkılan bu yolda skeçler, gizli kameralar ve türlü numaralarla Rémi ve takımı, 1,4 milyar tıklanmayla artık bir yıldızdır.
Ancak gerçekte durum biraz daha farklıdır.

38 yaşında, küçük bir apartman dairesinde yaşayan Rémi’nin tüm arkadaşları evlenmiş ve iş sahibidir.
Rémi, gün geçtikçe kendini sorgulamaya başlar ve bir gün her şeyden vazgeçer.
6 aylık hamile olan kız arkadaşıyla evlenir, kayınpederi ona iş bulur ve kentin dışında bir eve taşınır.

Azra Akın 'Çilek' için söylüyor!.





Azra Akın, kendi sesiyle ilk kez "Söyle" şarkısıyla Çilek filminde karşınızda…

Çilek Filmi 19 Eylül'de sinemalarda!


Film hakkında..




15.9.14

Melis Tüzüngüç'ün yeni dizisi: Şimdi Onlar Düşünsün




"Harem", "Babam Sınıfta Kaldı" gibi dizilerle izleyicilerin beğenisini kazanan güzel oyuncu Melis Tüzüngüç, TRT'de yayınlanacak yapımcılığını Medyalab’ın üstlendiği “Şimdi Onlar Düşünsün" adlı diziyle ekrana gelmeye hazırlanıyor.

Ekim ayı içinde ekrana gelmesi beklenen dizide genç oyuncu, Şafak Sezer’in kız kardeşini canlandıracak.

14.9.14

İsrail’den ölüm öpücüğü: Mita Tova / The Farewell Party


Venedik Film Festivali’nde dünya gösterimini gerçekleştiren İsrail yapımı “The Farewell Party” izleyenleri güldürürken düşündürecek.

Festivalin Venedik Günleri kategorisinde seyirciyle buluşan yapım, yaşını almış bir çetenin bazı yakın dostlarına ölüm hizmeti vermesini anlatıyor.

Filmin aktörlerinden Raffi Tavor: “Genellikle İsrail’de Filistin olaylarını konu alan filmlerde yer alıyoruz. Ulusal problemler vizyona taşınıyor. Ama bu film insanın yaşlanmasını ve bu duruma bir çözüm bulunamamasını anlatıyor” sözleriyle filmi özetledi.

Figüran’ın seti eğleniyor!.


Bosphorus Film Makers tarafından çekilen sezonun en iddialı komedi filmleri arasında yer alan Figüran filmi, vizyona girmeden kamera arkası görüntüleriyle de şimdiden konuşulmaya başlandı.

Yönetmenliğini Tolga Çetin’in üstlendiği, başrollerini Ceyhun Fersoy, Serenay Aktaş, Ferdi Kurtuldu, Erdal Cindoruk, Cem Kılıç, Mehtap Bayrı, Yıldırım Öcek ve Umut Oğuz’un paylaştığı Figüran filmi, 28 Kasım’da vizyona girecek.

Oyuncuların “gülmekten çekim yapamadık” diye tanımladığı Figüran’ın set arkasından keyifli dans görüntüleri, film daha vizyona girmeden sinemaseverleri çok eğlendireceğe benziyor.

İKSV : 'The Cut' Filmekimi programından çıkarılmıştır


Fatih Akın'ın The Cut adlı filminin yapımcısı Anka Film, filmin vizyona girme tarihini gerekçe göstererek, filmi Filmekimi programından geri çekmiştir.

Film, bu nedenle Filmekimi programında gösterilemeyecektir. Kamuoyunu bilgilendiririz.

The Cut filminin yapmcılarından Ali Akdeniz'in açıklamasını aşağıda bulabilirsiniz.

"Fatih Akin'ın 17 Ekim'de vizyona girmesi planlanan The Cut filminin promiyeri 11-17 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Filmekimi'nde yapılacaktı.

Ceren Benderlioğlu 'Kertenkele' dizisinde!.






Güzel oyuncu Ceren Benderlioğlu yeni sezonda atv'de yayınlanacak olan ‘Kertenkele' adlı dizide ‘Seval’ karakterini canlandıracak.












WARNER BROS. 'Ekim 2014' Filmleri





2 Ekim: PEK YAKINDA

Filmle ilgili bilgi için..






BAŞKA SİNEMA 'İzmir Karaca Sineması'nda!.




12 Eylül'den itibaren İzmir Karaca Sineması'nda başlayan BAŞKA SİNEMA seansları için İzmir'e özel bir program hazırlandı.

12 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında, 21 gün boyunca 21 farklı BAŞKA SİNEMA filmi, her gün, son seansta İzmir'li sinemaseverlerle buluşacak.

Filmler ve detaylı seans bilgisi için..



Eda Ece 'Beni Böyle Sev'de tam not aldı!.


Başrolünde yer aldığı "Pis Yedili" dizisiyle tanınan ve geniş bir hayran kitlesine sahip olan Eda Ece, yeni sezonda TRT'nin en sevilen dizilerinden "Beni Böyle Sev"e transfer olmuştu.

Eda Ece hayranları sabırsızlıkla sezonun ilk bölümünü bekliyordu.
Güzel ve başarılı oyuncunun fanları, dizinin başlayacağı günün öncesinde Eda Ece'yi Twitter'da iki kez trend topic yaptı.

Pazartesi günü yayınlanan yeni sezonun ilk bölümünde doğal ve sıcak oyunculuğuyla başarılı bir performans sergileyen Eda Ece, hayranlarını fazlasıyla memnun etti ve hayranlarına yenilerini ekledi.

Ünlü oyuncuya sosyal medyadan güzelliği ve başarılı oyunculuğu ile ilgili çok sayıda tebrik mesajı yağdı.

Eda Özerkan 'Kertenkele' dizisinde!.




"Aşk-ı Memnu", "Adanalı" ve "Firar" dizilerinde oynayan güzel oyuncu Eda Özerkan, Atv'de yayınlanacak "Kertenkele" adlı diziye dahil oldu.

Özerkan, dizide iç mimar 'Selin' karakteriyle, bambaşka birini canlandıracak.

13.9.14

SİNEBEBE: Annelerin Bebekleriyle Gidebildikleri Sinema Salonu


BAŞKA SİNEMA, sadece bebekli anneler için SİNEBEBE adlı özel film seansları sunuyor.

Bebekli anneler, SİNEBEBE'de bebekleriyle birlikte rahat rahat film seyrediyor.
Salonda bebek arabaları serbest, bebeklerin ağlaması serbest, uyuması serbest, beslenmesi serbest, oyuncakları serbest!

25 Mart'ta ilk seansı düzenlenen ve büyük ilgi gören SİNEBEBE, her ay olduğu gibi Eylül ayında da daha çok salonda devam ediyor!

Anneler bağımsız sinemanın tadını çıkarırken, bebekler de bağımsızlığın tadını çıkarıyor.

Bebekler mutlu, anneler mutlu, yaşasın sinema!

'Cem Özkan' Beyoğlu Mask sahnesinde!.



Yeni albüm çalışmalarına devam eden ve yaptığı dizi müzikleriyle adından söz ettiren Cem Özkan, 17 Eylül 2014, Çarşamba akşamı saat 22:00’de, Beyoğlu Mask Live sahnesinde hayranlarıyla buluşacak!

Özkan, konserinde, “Kaçak Gelinler” ve “Kocamın Ailesi” dizilerinde dinlediğimiz ve yayınlandığı akşamlar sosyal medyada sıkça paylaşılan, en sevilen şarkılarından oluşan repertuarıyla müzikseverlerin karşısında olacak.

PMC’nin ruhunu en iyi anlatan film: Kanunsuzlar



19 Eylül’de gösterime girecek Kanunsuzlar filminin soundtrack’ini yapan PMC’nin müzik klibi de yakında yayınlanacak.

Hayran kitlesinin onları sevmelerinin nedeni, her zaman doğrudan ve adaletten yana olmaları.

Seslerini duyuramayanlar için daha yüksek sesle bağıran grup bu sefer, 19 Eylül’de vizyona girecek Kanunsuzlar filminin ezilmiş karakterlerine yardım ediyorlar ve onların sesi oluyorlar.

Belgin Erdoğan 'Emanet'te!.




En son Star TV'de yayınlanan “Benim Hala Umudum Var” dizisinde rol alan güzel oyuncu Belgin Erdoğan, geçtiğimiz hafta birinci bölümüyle izleyicilerin beğenisi kazanan Fox TV'nin yeni dizisi "Emanet"te izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Erdoğan dizide, 'Efser' karakterini canlandırıyor.








'Karışık Kaset'in İlk Afişi!.


Başrollerini Sarp Apak ve Özge Özpirinçci’nin paylaştığı filmin yapımcılığını Bir Film üstleniyor.

Senaryosu Mert Atalay ve Tunç Şahin'e ait olan KARIŞIK KASET’te, başrol oyuncularına Bülent Emin Yarar, Sevinç Erbulak ve Burak Sarımola gibi deneyimli oyuncular eşlik ediyor.

Filmde Ulaş (Sarp Apak) ile İrem’in (Özge Özpirinçci) 20 yıl önce başlayıp, günümüze dek gelen aşk serüveni, fonda hepimiz için çok özel olan Türkçe pop müzik şarkılarının eşliğinde anlatılıyor.

13 yaşındaki Ulaş, güzeller güzeli İrem’e deliler gibi aşıktır; ama çok da çekingendir.

'Derin Kabus / As Above So Below' gösterime girdi!.


Paris sokaklarının altında, sayısız ruhun ebedi yuvası olan ve kilometrelerce uzanan yeraltı mezarları bulunur.

Bir keşif ekibi, bilinmeyen kemik labirentine girdiğinde, bu ölüler şehrinin barındırdığı sırrı ortaya çıkarır.

Bir delilik ve dehşet yolculuğu olan ‘As Above, So Below’, hepimizin peşini bırakmayan kişisel şeytanları ortaya çıkarmak üzere insan ruhunun derinliklerine ulaşıyor.

John Erick Dowdle ve Drew Dowdle tarafından yazılan ve John Erick Dowdle tarafından yönetilen psikolojik gerilimin yapımcıları arasında Thomas Tull, Jon Jashni, Drew Dowdle ve Patrick Aiello yer alıyor.

11.9.14

Müge Akyamaç 'Poyraz Karayel'in kadrosuna katıldı!.


Ünlü oyuncu Müge Akyamaç merakla beklenen Poyraz Karayel dizisinin kadrosuna katıldı.

En son, Ağır Roman Yeni Dünya ve Sen de Gitme dizilerinde rol alan başarılı oyuncu, oynadığı çok sayıda dizi, sinema filmi ve tiyatro oyunundaki başarılı oyunculuğuyla izleyicinin sevgisini kazandı.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu olan başarılı sanatçı, 2006 yılında İhtiras Tramvayı oyunundaki etkileyici performansıyla Sadri Alışık Ödülleri'nde "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü" almıştı.

Önümüzdeki sezonun en iddialı projelerinden biri olacağı düşünülen Poyraz Karayel dizisi, başarılı ve özgün projeleriyle dikkatleri çeken Limon Film-Hayri Aslan imzasını taşıyor.

'Open Windows / Açık Pencereler' yarın sinemalarda!.



Nick, o gece itibariyle dünyanın en şanslı adamıdır; çünkü bir kaç saat sonra en ateşli aktristlerden birisi olan Jill Goddard ile tanışma şansı yakalamıştır.
Online bir  yarışmada ödül alarak, yeni filminin tanıtımında Jill ile tanışacak ve bir akşam yemeği yiyecektir.

O sırada Nick’e, Chord adında kendisini film pazarlayıcısı olarak tanıtan bir kişiden telefon gelir; Jill, randevuyu iptal ettiğinden onunla görüşmeye gelemeyecektir.

Chord, Nick’e bu durumu toparlayabileceğini ve gecenin geri kalanında Jill’i kişisel bilgisayarından takip edebileceğini söyler ve hacklediği bilgisayardan Jill’i canlı canlı izlettirir.

Başta keyifli gibi gözüken bu durum, büyük bir kabusun başlangıcı olacaktır.

'Arabani' gösterime giriyor!.


40 yaşındaki Dürzi Joseph, 17 yıl sonra, 16 yaşındaki kızı Smadar ve 14 yaşındaki oğlu Eli ile birlikte doğduğu köye geri döner.

Joseph’in köyünden ayrılma sebebi, Dürzi din kurallarına aykırı olan Yahudi bir kadınla evlenmesidir.

Joseph eşinden ayrılmasından sonra Dürzi kabul edilmeyen iki çocuğuyla beraber annesiyle yaşamak için köyüne geri döner.

Joseph‘in geri dönüşü kavgalara neden olur.
Başta annesi Afifa onları kabul etmez, ancak daha sonra fikrini değiştirir ve bütün köyün geleneksel kurallarına ve dini liderlerine karşı çıkar.

Bu karşılaşma köyün sakinleri ve yeni gelenler arasında çatışmalara sebep olacaktır.

'Sokak Dansı 5: Rüya Takımı' 12 Eylül’de sinemalarda!.



Tüm dünyayı kasıp kavuran gençlik ve dans şöleni Sokak Dansı, serinin beşincisi olan 'Step Up: All In / Rüya Takımı' ile geri dönüyor.

Miami’li sokak dansçısı Sean Asa (Ryan Guzman) profesyonel dans hayatına atılmak ve vizyonunu değiştirmek için Hollywood’a yerleşmeye karar verir.

Tam da bu sırada dans grubunun önderi Andie West (Briana Evigan), katıldıkları televizyon yarışmasında finale kaldıklarını ve Las Vegas’a gideceklerini söyler.

Ekibin bazı üyeleri kendilerinin bu kadar büyük bir yarışmaya hazır olmadıklarını söylese de Sean ve Andie kararlarını vermişlerdir.
Tüm ekip yola çıkarlar.

9.9.14

Engin Günaydın'dan yüksek doz bir komedi: İçimdeki Ses


Engin Günaydın, senaryosu kendine ait yüksek doz komedi filminin çekimleri için sette!

Çekimleri Ağustos ayında başlayan “İçimdeki Ses” filminde; Günaydın’ın yanı sıra Leyla Tuğutlu, Füsun Demirel, Ersin Korkut, Onur Buldu ve Hamdi Kahraman rol alıyor.

Yönetmenliğini Çağrı Bayrak’ın, yapımcılığını Barakuda Film’in üstlendiği yeni nesil komedi “İçimdeki Ses, oyuncu kadrosu ve hikayesiyle sinema izleyicisine özlediği komediyi sunmaya hazırlanıyor.

Uzun süredir sinemada komedi filmlerinde rol almayan Türkiye’nin en yetenekli oyuncularından Engin Günaydın, yüksek doz bir komedi filmiyle izleyenlerle buluşacak.

8.9.14

Sivas'ın başrol oyuncusu Doğan İzci'ye Venedik'ten ödül!.


Dünya prömiyerini yaptığı festivalde oldukça olumlu yorumlar alan Sivas'ın başrol oyuncusu Doğan İzci, filmdeki performansıyla Premio Bastio D’Oro 2014 – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Farklı ülkelerden 15 sinema eleştirmeninden oluşan Premio Bastio D’Oro 2014 jürisine, Josef Schnelle başkanlık ediyor.
Ödüller her yıl, insana dair meselelere eğilen filmlere veriliyor.

5 Eylül Cuma akşamı Lido di Venezia’da düzenlenen törene, Türkiye’ye döndüğü için katılamayan Doğan İzci’nin ödülünü Kaan Müjdeci teslim aldı.

Ödülün İzci’ye verilmesiyle ilgili açıklamada; performansının yoğunluğunun, soğukkanlılığının ve doğallığının, duygu aktarım gücünün profesyonel düzeyde olduğu ifade edilirken, Türk Sineması’nın 100. yılında büyük bir yetenek keşfedildiğinin de altı çizildi.

'Were Denge Min / Sesime Gel'in Festival Yolculuğu Devam Ediyor!.


Yönetmenliğini Hüseyin Karabey'in yaptığı “Were Denge Min / Sesime Gel” filmi, festivalleri dolaşıyor.

Daha önce Berlin film Festivali'nde dünya prömiyeri'ni yapan “Were Denge Min” bu hafta başlayan Montreal Dünya Film Festivali'nde gösteriliyor.

Daha sonra film festival turuna Eylül ayında Uluslararası Milano film Festivali'nde ana yarışmada Türkiye'yi temsil ederek devam edecek.

Eylül ve Ekim aylarında festival turlarına sırasıyla Viyana'da düzenlenen LET'S CEE Film festivali ( Ana yarışma), Batum Uluslararası Film Festivali (Ana Yarışma), Uluslararası Vencouver Film Festivali – Kanada ile devam edecek.

7.9.14

Vay Başıma Gelenler 2,5'un çekimleri sona erdi!.


Sinemaseverlere eğlenceli, çılgın, biraz absürd ve sıra dışı bir serüven yaşatmaya hazırlanan muzur film “Vay Başıma Gelenler 2,5”in çekimleri de 2,5 haftada sona erdi!

Çekimleri ağırlıklı olarak Rumeli Feneri'nde bir konakta geçen, oyuncuların ve ekibin zaman zaman gülmekten sahneleri aksattığı filmde; yönetmen Semra Dündar, muzipleşen oyuncuları tatlı bir şekilde azarlamak dahi zorunda kaldı!

Erotik star Kerim ile can dostu Basit’in başından geçen komik ve heyecan dolu maceraların anlatıldığı absürd komedi unsurları içeren film, hikâyesiyle, iki kader ortağına vay başıma gelenler dedirttiriyor.

'Sex Tape / Kaset İşi' sinemalarda!.



Jay (Jason Segel) ve Annie (Cameron Diaz) birbirlerine hâlâ çok aşık evli bir çifttir, ama on yıl ve iki çocuk aralarındaki tutkuyu biraz soğutmuştur.
Onu geri kazanmak için, THE JOY OF SEX’teki (Seksin Keyfi) her pozisyonu denedikleri üç saatlik seks maratonlarını, videoya kaydetmeye karar verirler.
Harika bir fikir gibi görünür, ta ki bu çok özel videolarının tüm çevreleri tarafından izlenebildiğini fark edene dek.

Panik hâlindeki çift, macera dolu çılgın bir geceye adım atarlar: İp uçlarını takip eder, arkadaşlarını ikna etmeye çalışır, Annie’nin patronunu kandırırlar –tüm bunların amacı videolarını, itibarlarını, akıl sağlıklarını ve en önemlisi, evliliklerini geri kazanmaktır.

6.9.14

'Teenage Mutant Ninja Turtles / Ninja Kaplumbağalar 3D' gösterimde!.



Şehrin kahramanlara ihtiyacı vardır.
Shredder ve kötü Foot Clan örgütü, polisten politikacılara kadar her şeyi demir bir yumrukla kontrol etmeye başlayınca New York’a karanlık çöker.

Olağandışı ve dışlanmış dört erkek kardeş, kanalizasyondan Ninja Kaplumbağalar olarak ortaya çıkana kadar gelecek korku doludur.
Kaplumbağaların şehri kurtarmak ve Shredder’ın şeytani planını ortaya çıkarmak için korkusuz muhabir April O’Neil (Megan Fox) ve dikkatsiz kameramanı Vern Fenwick (Will Arnett) ile birlikte çalışmaları gerekmektedir.